ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ

Μαρία Κουγιουμτζόγλου

Ονομάζομαι Μαρία Κουγιουμτζόγλου και γεννήθηκα στις 28 Δεκεμβρίου του 1970 στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσα και έζησα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου.
Είμαι δημόσιος υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τα τελευταία επτά χρόνια ζω στα Χανιά της Κρήτης, λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας που είναι Δικαστική Γραμματέας του Εφετείου.
Αρθρογραφώ τα τελευταία τρία χρόνια ερασιτεχνικά σε εφημερίδες και διαδικτυακά sites, κάποια εκ των οποίων είναι το “THESSALONIKIARTSANDCULTURE”, η «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ», η εφημερίδα λογοτεχνών «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΗΜΑ», το λογοτεχνικό περιοδικό «ΚΕΦΑΛΟΣ», η εφημερίδα «Tomorrownews.gr», κ.α.
Πρόσφατα συμμετείχα σε δύο συλλογικές εκδόσεις εκ των οποίων η μία είναι το «Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2021» των εκδόσεων «ΚΕΦΑΛΟΣ» μ’ ένα διήγημά μου με τίτλο «Ο γαμπρός της Ευτυχίας» και η δεύτερη, μία συλλογική έκδοση με τίτλο «50+1 ιστορίες καραντίνας» που έγινε σε συνεργασία του «Ψυχολογικού Κέντρου Χανίων» με τις εκδόσεις «Κάθεξις» που αφορούν βιβλία ψυχολογίας και όπου επιλέχθηκε, προκειμένου να συμμετέχει, ένα κείμενό μου με τίτλο «Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».
Παρόλο που άρχισα να δημοσιοποιώ κείμενά μου σχετικά πρόσφατα, γράφω από μικρή ηλικία, ορμώμενη από μια ανάγκη να βρω έναν τρόπο για να μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα, αυθόρμητα και αληθινά. Γιατί θεωρώ ότι το να γράφεις, σου δίνει τη δυνατότητα να διεισδύσεις σε ανθρώπινα συναισθήματα, ν’ αφομοιώσεις καταστάσεις, ερεθίσματα και εμπειρίες και σου επιτρέπει να εμβαθύνεις στην ουσία, ξεπερνώντας τα στενά όρια της επιφάνειας, της υποκρισίας και του ατσαλάκωτου “καθωσπρεπισμού”. Η συγγραφή για μένα είναι μια επανάσταση ελεύθερης σκέψης, λόγου και έκφρασης απέναντι σε μια πραγματικότητα που σε περιορίζει και που πολλές φορές δεν σ’ αφήνει να εκφραστείς όπως θα ήθελες… Μια μορφή αυθεντικότητας, αντισυμβατικότητας και ελευθερίας!

Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!