Νικολαΐδης Σωτήρης

Σωτήρης Νικολαΐδης

Ο Σωτήρης Νικολαϊδης γεννήθηκε στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, όπου για 36 χρόνια υπήρξε μάχιμος εργάτης της εκπαίδευσης, ως καθηγητής θεολογίας.

Παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων σεξπηρικού, αναγεννησιακού και σύγχρονου θεάτρου, ενώ υπήρξε και ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, συμμετέχοντας παράλληλα σε πολλά θεατρικά σχήματα της πόλης, ως ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας.

Ποιήματα και δοκίμιά του έχουν δημοσιευθεί σε τοπικές εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά, εκ των οποίων κάποια μεταφράστηκαν και τυπώθηκαν από ξενόγλωσσα περιοδικά.

Ενεργός στιχουργός με συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης το 1995, με το τραγούδι “Χακί παράπονο”. Την ίδια χρονιά, απέσπασε το Β΄ βραβείο σε πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, με το τραγούδι “Ραμόνα”, που ερμήνευσε εξαιρετικά ο Μανόλης Μητσιάς. Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από διάφορους καλλιτέχνες της ευρύτερης έντεχνης ελληνικής μουσικής με αξιοσημείωτη δισκογραφία.

Ο Σωτήρης Νικολαΐδης επανέρχεται στο προσκήνιο, μέσω της έντυπης κυκλοφορίας των ποιητικών του συλλογών “Μικροί και Μεγάλοι Αναγραμματισμοί” από τις εκδόσεις “Ελκυστής”.

Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!