φωτο Πολίτη υψηλή

Ξένια Πολίτη

Γεννήθηκε, σπούδασε, εργάζεται στην Αθήνα. Mεταξύ άλλων, αποφοίτησε από το Εργαστήριο Υποκριτικής Τέχνης «Άροδο» του Άκη Δαβή και παρακολούθησε πολλά σεμινάρια υποκριτικής, φωνητικής, σκηνοθεσίας με τη Ρούλα Πατεράκη, την Άτζελα Μπρούσκου, τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, τον Νίκο Καραθάνο, τον Νίκο Κορνήλιο και πολλούς άλλους.
Ερμήνευσε τέσσερις ρόλους στο «Αχ μωρό μου αγαπημένο» σε κείμενο-σκηνοθεσία του Λεωνίδα Τσίπη, ενώ αργότερα ανέλαβε την ερμηνεία και τη σκηνοθεσία θεατρικών του μονολόγων. Ακολούθησε το «Λεόντιος και Λένα» του Γκέοργκ Μπύχνερ σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Κουνενιδάκη. Το 2008 συμμετείχε στην ταινία «Η μουσική των προσώπων» του Ν. Κορνήλιου. Παρακολούθησε επίσης, μαθήματα θεατρικής γραφής με τη Χρύσα Σπηλιώτη και τον Ανδρέα Φλουράκη. Το 2010 με το “Clothing Project’’ στο Θέατρο «επί Κολωνώ», παρουσίαζεται ως συγγραφέας, με τη σκηνή «Στενός κορσές» από το πρώτο της θεατρικό έργο «Τέρμα» σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και Πέπης Μοσχοβάκου ενώ, το 2014, επιλέγεται η σκηνή «Μπαλαρίνα στο ταψί» από το δεύτερο έργο της, «Εφιάλτης η ελπίδα», σε σκηνοθεσία Πέπης Μοσχοβάκου.
Τον Φεβρουάριο του 2018, εκδόθηκαν σε κοινή έκδοση, από το «Βακχικόν», τα δύο πρώτα της θεατρικά έργα «ΤEΡΜΑ» κι «ΕΦΙΑΛΤΗΣ Η ΕΛΠΙΔΑ»μώ τους δςύση αμαχτί.

Η Ξένια Πολίτη ενδιαφέρεται για τις Τέχνες και τα Γράμματα.Έλκεται από τη Γραφή και τον Λόγο σε όλες τους τις εκφάνσεις. Διατηρεί τον ιστότοπο: Ξένια Πολίτη https://xpoliti.wixsite.com/xeniapoliti/blog όπου εργασίες της, αναρτώνται εκεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα της και ποιήματα, δημοσιεύονται κάθε μήνα, σε λογοτεχνικά και πολιτικά sites, όπως και σε περιοδικά.

Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!