Δάσος από κεχριμπάρι

Γαλλία 1128. Ο μυστικός πόλεμος ανάμεσα στα πλάσματα της νύχτας παίρνει τέλος, και με τη νίκη των βρικολάκων, οι λυνξ εξαφανίζονται. Αιώνες αργότερα, στα μέρη όπου γράφτηκε αυτό που οι βρικόλακες και οι λυκάνθρωποι θεωρούσαν επίλογο της ιστορίας των λυνξ, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο των σκοτεινών πλασμάτων. Ο πόλεμος μεταξύ τους ξεκινά και πάλι. Η Μαρτέν ντε Λυνξ, η νεαρή αρχηγός των λυνξ, πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για να προστατεύσει το είδος της. Όμως ο κόσμος της κλονίζεται όταν γνωρίζει τον Ζεράρ, τον μυστηριώδη βρικόλακα που μετακόμισε στην πόλη της. Η έλξη ανάμεσά τους μοιάζει δυνατότερη από τη δίψα της για αίμα κι από τον πόλεμο που θα τους φέρει αντιμέτωπους. Μια έλξη πιο δυνατή κι από τον χρόνο τον ίδιο.

Η κριτική μας

Δάσος από κεχριμπάρι, ο τίτλος του βιβλίου, όπως γίνεται και το χρώμα των ματιών μιας φυλής της ιστορίας μας.
Για να πω την αλήθεια, αν και μου αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες, και όχι μόνο επειδή ήταν και ίσως να είναι ακόμα της μόδας, πολύ σπάνια τις επιλέγω ως ανάγνωσμα. Αυτό το βιβλίο το επέλεξα καθαρά από περιέργεια, μιας και είναι από Ελληνίδα συγγραφέα, αλλά ακόμα περισσότερο με κέρδισε το εξώφυλλό του. Η επιλογή μου αυτή με δικαίωσε απόλυτα.
Ένα βιβλίο ασυνήθιστο, ξεχωριστό, πολύ πρωτότυπο, νεανικό και πολύ φρέσκο χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι αφελές και επιπόλαια γραμμένο. Κάθε άλλο θα έλεγα. Δεν είναι προχειρογραμμένο, είναι πολύ καλά δεμένο αφηγηματικά, έχει πολύ ευφάνταστη και κινηματογραφική πλοκή, και οι χαρακτήρες είναι πολύ καλά χαρτογραφημένοι. Δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα βιβλία αυτού του είδους, στη ξένη λογοτεχνία.
Η αφήγηση ξεκινά χίλια χρόνια πριν στη Λυών της Γαλλίας, όπου η συγγραφέας μας, μας δίνει μια εικόνα της έχθρας που υπάρχει ανάμεσα στις φυλές της ιστορίας. Μετά μεταφερόμαστε στη Γαλλία του σήμερα, όπου γνωρίζουμε την ηρωίδα μας. Στη πορεία, κάτι σοβαρό συμβαίνει και πυροδοτεί καταστάσεις.
Κρυμμένα μυστικά, μίση, φθόνος, μυστήριο, έρωτας, φιλία, προδοσία όλα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μυθιστόρημα αυτό.
Μπορεί να είναι η πρώτη συγγραφική προσπάθεια της κυρίας Γριβέλλη, αλλά εκτιμώ πως η περαιτέρω πορεία της, πολύ πιθανόν να μας εκπλήξει.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Dasos Apo Kexrimpari Nagia Grivelli Ekdoseis Pnoi
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!