Κρυμμένα μυστικά στον βυθό της λίμνης

Στον βυθό της λίμνης έκρυβαν τα μυστικά τους οι Νύμφες, οι Νεράιδες, οι δράκοι και άλλα περίεργα πλάσματα… απλώνοντας ένα πέπλο προστασίας πάνω απ’ αυτά, κερδίζοντας έτσι το σεβασμό όλων, άλλοτε μέσω του φόβου κι άλλοτε με την απορία του ανεξήγητου.
Όμορφες και αιθέριες υπάρξεις με την ανθρώπινη εμφάνιση, τις μαγικές δυνάμεις και τη διάθεσή τους για παραπλάνηση, έστηναν χορό, γιορτάζοντας τη νίκη τους, ως κόρες μιας ανώτερης δύναμης… Άλλοτε δράκοι και περίεργα αποκρουστικά πλάσματα ήταν η αιτία και η αφορμή να δημιουργηθούν ίντριγκες, γύρω από τις λίμνες της χώρας μας.
Κανείς δεν τολμούσε να σταθεί μετά τη δύση του ηλίου στις λίμνες αυτές. Κανείς δεν τολμούσε να χλευάσει τις πράξεις των όντων αυτών ή τις αποφάσεις τους, καθώς γνώριζαν τι τους περίμενε.
Θεοί κι ημίθεοι, άρχοντες και βασιλιάδες, παιδιά και άντρες ήταν τα θύματά τους. Αν έπεφταν στην παγίδα τους «υπηρετούσαν» τις προσταγές τους και χάνονταν μυστηριωδώς… για πάντα!
Όμως τίποτα δεν μένει κρυφό, κι όλα έρχονται στο φως, όταν οι μύθοι μας αποκαλύψουν τους λόγους των πράξεων τους… τινάζοντας το πέπλο προστασίας από πάνω τους!!!
Μια Νεράιδα τόλμησε να μας τα πει…

Η έκδοση του βιβλίου γίνεται
υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

292275933 523885159525887 6032499255795064482 N
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!