Αδαμάντινα τείχη

Λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Bell Jefferson, μια ψυχρή σκύλα, όπως τη χαρακτηρίζουν οι συνάδελφοί της, κορυφαία όμως κατάσκοπος της CIA, στέλνεται στο Κίεβο υποδυόμενη τη γραμματέα του Αμερικανού πρέσβη για να αναλάβει φαινομενικά μια απλή αποστολή∙ εκτίμηση, παρακολούθηση και αναφορά όσων αφορούν τον πρόεδρο της χώρας. Μπλέκεται, όμως, σε ένα απρόσμενο ρομάντζο και βυθίζεται στη γοητεία της Ουκρανίας, κάτι το οποίο της στοιχίζει το καθαρό μυαλό και το άμεμπτο βιογραφικό της.

Με τον πατέρα της, αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας, να την παρακολουθεί και τη ρωσική απειλή να ξεδιπλώνει τα δίχτυα της πάνω από την πρώην Σοβιετική Δημοκρατία, δίνει τον δικό της αγώνα να κρατήσει πλάι της τον μοναδικό της έρωτα αλλά και να μην ταράξει τις λεπτές ισορροπίες μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής. Από το Κίεβο στο Τσερνίχιβ, στην Οδησσό και στο Ιρπίν καταδιώκεται από Ρώσους κατασκόπους, σκοτώνει, αιχμαλωτίζει και ανακρίνει. Ο πόλεμος αρχίζει και η ίδια αναλαμβάνει τη σημαντικότερη αποστολή της ζωής της.

Στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται… Ή μήπως όχι;

Η κριτική μας

Πρόκειται για ένα πολύ καλογραμμένο θρίλερ, γεμάτο έρωτα, αμείωτη δράση, χωρίς διακοπές, περιττή φλυαρία και άσκοπες περιγραφές.

Μας ταξιδεύει στο μαγικό Κίεβο της Ουκρανίας, λίγο πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών. Και ναι, η μυθοπλασία βασίζεται στον γνωστό πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Το μήνυμα που μοιράζεται μαζί μας η συγγραφέας, είναι πως κανένας πόλεμος δεν έχει ποτέ «αγνές» προθέσεις. Όλα θυσιάζονται στον βωμό της εδαφική κυριαρχίας και της οικονομίας των ολίγων και ισχυρών.

Έχουμε πρωταγωνιστές δύο κύριους χαρακτήρες, έναν άντρα και μια γυναίκα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η ηρωίδα, το πώς εξελίσσεται κατά τη διάρκεια των γεγονότων ο χαρακτήρας της. Έχει απίστευτο θάρρος, είναι ειλικρινής αλλά και επίμονη. Εν ολίγοις το βιβλίο αυτό είναι ένα είδος φόρος τιμής στις γυναίκες – ηρωίδες.

Διαπιστώνουμε πως η κυρία Σίντου διαθέτει μια εξαιρετική κινηματογραφική πένα. Από αυτό της πόνημα δεν λείπει η κλιμακωτή δράση, το σασπένς, η αγωνία που ολοένα κορυφώνεται, με έντονα εναλλασσόμενα συναισθήματα, είναι τολμηρό και πρωτότυπο. Δεν απουσιάζουν τα κατασκοπικά τερτίπια, τα ερωτικά τρίγωνα και η άφθονη βότκα.

Υπάρχει όμως και ένα αστάθμητος παράγοντας: ο πραγματικός έρωτας, που εμφανίζεται πάντα απρόσκλητος, χωρίς ποτέ να τον υπολογίζει κανείς.

Αυτό το μυθιστόρημα το προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους αναγνώστες μας. Θα τους κρατήσει ευχάριστη συντροφιά και θα τους ταξιδέψει.

Και όπως λέει ο ήρωας της ιστορίας: «Ο έρωτας δεν είναι ποτέ λάθος!»

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!