Αίμα από ασήμι

Πώς θα ένιωθες αν ξυπνούσες στο απόλυτο σκοτάδι; Εκεί, όπου κρύβονται οι χειρότεροι φόβοι σου;

Η Ναντίν έχει από μικρή το χάρισμα να κλείνει τα μάτια και να ταξιδεύει με την ψυχή της στον αστρικό κόσμο. Μέχρις ότου, αυτό που ως τώρα τη βοηθούσε να ξεφεύγει από τις δυσκολίες μετατράπηκε σε κίνδυνο για την ίδια της την ύπαρξη. Στο τελευταίο της ταξίδι δεν επιστρέφει στο σώμα της, αλλά ξυπνά σε ένα μέρος ζοφερό, όπου το Σκότος κυριαρχεί και κρύβει πλάσματα βγαλμένα από τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες. Όμως, εκεί δεν είναι μόνη. Για πρώτη φορά στη ζωή της βρίσκεται μαζί με άλλους αποκομμένους αστρικούς ταξιδευτές, που μοιράζονται το ίδιο χάρισμα. Για πρώτη φορά νιώθει ότι ανήκει κάπου. Και παρ’ όλα αυτά, θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στην κανονική της ζωή και στους ανθρώπους που αγαπά. Πρέπει να δαμάσει τις νέες δυνάμεις που έχει αποκτήσει και να βοηθήσει το Φως στην αιώνια μάχη του, παραμένοντας σε έναν κόσμο όπου οι ισορροπίες είναι λεπτές, ενώ ένα και μόνο λάθος αρκεί για να χαθούν τα πάντα. Η Ναντίν καλείται να επιλέξει ανάμεσα στις δικές της επιθυμίες και στο να βοηθήσει σε μια αρχέγονη μάχη, όσο οι Δαίμονες καραδοκούν στο σκοτάδι, έτοιμοι να την κατασπαράξουν.

Η κριτική μας

Ένα εξαιρετικό πρώτο πόνημα της κυρίας Αγγελίνας Παπαδημητρίου και μάλιστα στη λογοτεχνία του φανταστικού, που και η ίδια αγαπά πολύ.

Σε αυτό της το βιβλίο καταπιάνεται με τη μεταφυσική και συγκεκριμένα με το χάρισμα της αστρικής προβολής και τα αστρικά ταξίδια, για τα οποία έχει χυθεί πολύ μελάνι κι έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις.

Μια πολύ καλή αφήγηση της ιστορίας, που μας ταξιδεύει σε άλλους, άγνωστους και μαγικούς κόσμους. Κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο μέχρι τη τελευταία της σελίδα, μιας και η γραφή της συγγραφέα είναι ολοζώντανη, πολύ φρέσκια και σύγχρονη.

Οι χαρακτήρες της ιστορίας είναι πολύ καλά σκιαγραφημένοι και ολοκληρωμένοι.

Μπορεί στο μυθιστόρημα αυτό να βρισκόμαστε σε μια άλλη διάσταση, αλλά οι ήρωες του βιβλίου παραμένουν κατά βάση ανθρώπινες υπάρξεις με όλα τα προτερήματα και τις αδυναμίες τους.

Η κυρία Παπαδημητρίου καταφέρνει και μπλέκει πολύ πετυχημένα, μαζί με τη φαντασία και άλλα στοιχεία μαζί, όπως τη θρησκεία, τον ερωτισμό, τη μυθολογία, τη μαγεία, τη φιλία.

Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση βοηθάει στο να είναι πιο άμεση η πλοκή και να μας συμπαρασύρει μαζί της.

Προσωπικά θεωρώ πως οποιαδήποτε ομοιότητα με άλλη λογοτεχνική σειρά φαντασίας, είναι εντελώς τυχαία.

Οι λάτρεις της φανταστικής λογοτεχνίας θα μείνουν απολύτως ευχαριστημένοι με αυτό το βιβλίο.

Όσοι από σας αποφασίσετε να ταξιδέψετε σε μια άλλη διάσταση, σίγουρα θα σας αρέσει πολύ.

Πολλά συγχαρητήρια κυρία Παπαδημητρίου, περιμένουμε εναγωνίως τη συνέχεια της ιστορίας.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Aima Apo Asimi
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!