Αίσθησις

Είναι μέθη και μέθεξη.

Έκσταση και έξαψη.
Μετουσίωση του ανθρώπινου σε θείο.
Καυτός σαν ήλιος, ψυχρός σαν ατσάλι.
Ένας μακρύς και άγονος δρόμος προς την ελπίδα
του ανεκπλήρωτου
Μετουσίωση του ανθρώπινου σε θείο
Καυτός σαν ήλιος, ψυχρός σαν ατσάλι.
Ένας χορός αισθήσεων που χρωματίζει
άλλοτε με κόκκινο κι άλλοτε με γκρίζο
τον ουρανό σου.
Μία απαστράπτουσα στιγμή σύζευξης δύο σωμάτων
σε μία καρδιά, μία ανάσα, μία ζωή.

Έρωτας, η έκτη Αίσθησις!

Η κριτική μας

Τη σημερινή, στείρα εποχή από συναισθήματα, γιατί πολλοί πιστεύουν πως αυτά αποτελούν αδυναμία, που δυστυχώς δίνουμε στον έρωτα και στον ρομαντισμό χωροταξικά όλο και λιγότερο τις διαστάσεις που τους αναλογούν, ευτυχώς υπάρχουν φωνές, όπως της κυρίας Παγώνη.
Η ποιητική της συλλογή αριθμείται από 71 ποιήματα, όπου υμνεί τον Έρωτα, την κινητήρια δύναμη της ζωής. Μας καταθέτει την αλήθεια της, απόλυτα βιωματικά όλα όσα μας λέει, πολύ όμορφα και έντονα.
Υπέροχα ποιήματα, διόλου ευτελή και γλυκανάλατα, με πολύ όμορφο λεξιλόγιο, που γεμίζουν τη ψυχή του αναγνώστη με θετικά και ζεστά συναισθήματα, εικόνες και χρώματα. Καλύπτει όλα τα στάδια του Έρωτα, από την ανύψωση μέχρι και την αποκαθήλωση και την απομυθοποίηση, δίνει πολύ γλαφυρά τη πείνα και τη δίψα που αισθανόμαστε για το ταίρι μας, γιατί άλλοτε μας εξυψώνει συναισθηματικά, κι άλλοτε μας ρίχνει στα Τάρταρα. Είναι σαν να «ζωγραφίζει» με τις λέξεις εικόνες του Έρωτα, που είναι γεμάτες πάθος, πόθο και πόνο.
Τα λόγια αλλά και οι λέξεις που χρησιμοποιεί η κυρία Παγώνη για τα ποιήματά της, είναι πάρα πολύ απλά και εύγλωττα, και μπορούν να διαβαστούν από τους περισσότερους αναγνώστες, ξανά και ξανά και παράλληλα να ξεχωρίσουν αυτά που τους ταιριάζουν περισσότερο από την ποιητική αυτή συλλογή. Αλλά και στην τύχη να διαλέξει κάποιος ένα ποίημα από εκεί, πέρα του ότι κάθε ένα από αυτά έχει να δώσει και κάτι διαφορετικό, το περιεχόμενό του θα βρει κατευθείαν τη καρδιά.
Θα σας συμβουλεύαμε, όσοι από σας δεν φοβάστε να νιώσετε, και αποζητάτε να αισθανθείτε, να αναζητήσετε αυτό το πόνημα της ποιήτριας μας γιατί θα σας ικανοποιήσει απόλυτα, θα λατρέψετε κάθε του λέξη και θα σας γεμίσει με έντονα συναισθήματα και εικόνες.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΑΙΣΘΗΣΙΣ 1
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!