Χάρτινες Μνήμες

Ανοίγοντας το άλμπουμ ήξερε τι θα αντιμετωπίσει.
Όμως δεν σκέφτηκε να το κλείσει…

Εκείνο το άλμπουμ με τις χάρτινες μνήμες θα της θυμίσει ξανά τη σκληρή πλευρά της ζωής, που ένιωσε τόσο νωρίς· τον εγκλεισμό στο ορφανοτροφείο, την εγκατάλειψή της από την ίδια της τη μητέρα, τα παιδικά χρόνια που της τα πήραν με τη βία. Το γλυκό νερό της αθωότητας που γλίστρησε μέσα από τα δάχτυλά της και δεν γυρνάει πίσω. Αλλά, ποτέ δεν είναι αργά…
Η Χαρά θα τολμήσει. Και αυτό είναι το σημαντικότερο στη ζωή. Να τολμήσεις να αλλάξεις το πεπρωμένο σου. Έτσι, η νεαρή γυναίκα θα ριχτεί στο κυνηγητό των φαντασμάτων που τη στοιχειώνουν από το καλά κρυμμένο παρελθόν της, με σκοπό να βρει την εκδίκηση, την αγάπη, το πάθος και εντέλει την απόλαυση της λύτρωσης.

Χάρτινες μνήμες, δεμένες με λαχτάρα για δικαιοσύνη κι ανάγκη για εξιλέωση, που όρισαν ζωές.

Η κριτική μας

Χάρτινες μνήμες, ένα άλμπουμ με φωτογραφίες, με μια συγκεκριμένη να ταράζει τη ρουτίνα της ηρωίδας του βιβλίου, να εγκαταλείπει την ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή της, την γεμάτη ωστόσο κρυμμένα μυστικά, και μέσα από αυτή την αναζήτησή της, θα αποκαλυφθούν ένα προς ένα για να επέλθει η λύτρωση για όλους.

Μια γραφή, έντονα συναισθηματική, στρωτή, και με μια αφήγηση σε τρίτο πρόσωπο, με τη μια ανατροπή να διαδέχεται την άλλη.

Η εναλλαγές χρόνου απόλυτα ισορροπημένες, έτσι ώστε ο αναγνώστης να αντιλαμβάνεται απολύτως τους λόγους που προβαίνει στις όποιες ενέργειές της.

Λόγω του θέματος του βιβλίου, που αφορούν τα δράματα που εκτυλίσσονται πίσω από τις εφτασφράγιστες, βαριές πόρτες κάποιων ιδρυμάτων, όπου κυριαρχεί ο νόμος της σιωπής, και με τις  αναλύσεις του συγγραφέα σε πολλά σημεία, που ενδεχομένως μπορεί να κουράσουν γιατί γίνεται υπέρ-αναλυτικός, διαβάζεται άνετα, με αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, όπου επέρχεται η κορύφωση.

Διαβάστε το ….. γιατί όταν υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί με το παρελθόν, έρχεται η στιγμή στη ζωή μας να βάλουμε τάξη σε αυτό, να δούμε κατάματα ό,τι μας τρόμαξε, ό,τι μας λύπησε και ό,τι μας έκανε χίλια κομμάτια, να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, να γίνουμε ακριβοδίκαιοι, έτσι ώστε να επέλθει η λύτρωση. Έτσι μόνο θα μείνει το παρελθόν στη λήθη του.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!