Φλόγα από τη στάχτη

Η Αιλίνα γνώρισε τον Άρη Καλιάνο, ένα γοητευτικό κι ευκατάστατο δικηγόρο, όταν ο πατέρας της λίγο πριν πεθάνει τον είχε ορίσει στη διαθήκη του, κηδεμόνα και διαχειριστή της περιουσίας της. Η κοπέλα αντέδρασε. Το μόνο που επιθυμούσε ήταν να σπουδάσει φωτογραφία και να συνεχίσει να εργάζεται στο θέατρο. Αγνοούσε όμως πως συγκυρίες μπορούν να κινήσουν κάποιες φορές διαφορετικά τα νήματα.
Ο σκληρός αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών Πιέρο Άλντο πάλευε με τα δικά του φαντάσματα προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα τραγικό γεγονός που συνέβη κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης επιχείρησης, προσπάθειας εξάλειψης μαφιόζικης οργάνωσης. Ένα κτήμα σε ένα απομονωμένο μέρος στην Ιταλία αποτελούσε το καταφύγιο του. Κι εκείνος κρυμμένος πίσω από την ταυτότητα του οινοποιού είχε στο νου του μόνο την εκδίκηση.
Η αποκάλυψη ενός τρομακτικού μυστικού κι ένα απρόσμενο περιστατικό δεν άργησαν να φέρουν στο δρόμο του εκείνη. Και όλα ανατράπηκαν. Αλλά ο κίνδυνος που παραμόνευε αυτή τη φορά ήταν πιο απειλητικός και αδυσώπητος από ποτέ.

Η κριτική μας

Αυτό το βιβλίο, δεν το αγαπά μόνο κυρία Προδρόμου ιδιαίτερα, αλλά και εγώ, από τη πλευρά του αναγνώστη φυσικά.
Είναι απόλυτα καλογραμμένο, με πλοκή, δράση, μυστήριο, αγωνία, περιπέτεια. Βασικά τα περιέχει όλα. Εδώ η συγγραφέας δανείζεται στοιχεία από την αστυνομική λογοτεχνία, και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Αναμφισβήτητα ανήκει στα καλύτερά της.
Η αφήγηση είναι ισορροπημένη, καλοδουλεμένη, δεν κάνει κοιλιά πουθενά, οι εναλλαγές και οι ανατροπές δίνουν και παίρνουν και κρατούν τον αναγνώστη δέσμιο της υπόθεσης μέχρι την τελευταία σελίδα. Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθει κανείς να σφίγγεται το στομάχι του από την αγωνία.
Είναι μια γραφή που κυριολεκτικά σφύζει από ζωή. Τολμώ να πω πως έχει γραφεί με πάθος και αγάπη και αυτό έχει αποτυπωθεί στο ύφος του μυθιστορήματος.
Η κυρία Προδρόμου εδώ μας μιλάει για τις δεύτερες ευκαιρίες που μας δίνει η ζωή, αλλά και για την γυναικεία κακοποίηση, ένα θέμα που αυτήν την εποχή όχι μόνο είναι πολύ επίκαιρο αλλά δυστυχώς τείνει να γίνει μάστιγα. Έτσι μας δίνει άφθονη τροφή για προβληματισμό.
Καταφέρνει να μας ταξιδέψει από την Αθήνα στην Ιταλία, με εικόνες που κερδίζουν τη καρδιά και το μυαλό μας. Οι δε χαρακτήρες του μυθιστορήματος δεν είναι σε καμία περίπτωση καρικατούρες. Είναι άριστα δομημένοι, πολύπλευροι και ολοζώντανοι, με σάρκα και οστά κατά κάποιον τρόπο. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους πρωταγωνιστές του βιβλίου, αλλά και αυτούς που τους πλαισιώνουν, τους καλούς αλλά και τους κακούς της ιστορίας. Στο τέλος έρχεται για όλους η δικαίωση, και η λύτρωση, και οι κακοί της ιστορίας παίρνουν τη θέση που τους αξίζει στην ιστορία.
Απολαύστε το μυθιστόρημα αυτό, και αφήστε το να σας παρασύρει, δεν θα χάσετε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΦΛΟΓΑ ΑΠΟ ΣΤΑΧΤΗ
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!