Η κατάρα των Μάγιερ

Η Ιρίνα ξέρει ότι είναι υιοθετημένη και ότι οι μοναδικές συγγενείς της, γιαγιά και θεία, ζουν αποτραβηγμένες κάπου στη βόρεια Ελλάδα. Παρά την αντίθετη άποψη της θετής της μητέρας, αποφασίζει να επισκεφθεί το σπίτι όπου γεννήθηκε και εγκατέλειψε μωρό, για να τις γνωρίσει και να τις καλέσει στον γάμο της. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που πατάει το πόδι της σε εκείνο το σπίτι γεννιέται μέσα της μια περίεργη αίσθηση. Ο χρόνος φαίνεται σαν να έχει σταματήσει, τόσο για το σπίτι όσο και για τους ενοίκους του, κι ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα πάντα. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανορθόδοξα γεγονότα και ακραίες καταστάσεις, καθώς μια καλά κρυμμένη αλήθεια ζητά να βγει στο φως. Κι αυτή θα είναι μόνο η αρχή… Σφοδροί έρωτες, προδοσίες, θάνατοι, ίντριγκες και αποκαλύψεις θα αρχίσουν να αναδύονται από το παρελθόν, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Η Ιρίνα θα βρεθεί εκτεθειμένη και θα κινδυνέψει τόσο εκείνη όσο και το παιδί που μεγαλώνει μέσα της. Θα καταφέρει, άραγε, να βγει αλώβητη απ’ όλα αυτά; Και ποια σχέση μπορεί να έχει η προγιαγιά της Αναστασία με τους τελευταίους τσάρους του Οίκου των Ρομανόφ;

Η κριτική μας

Σε αυτό της το βιβλίο η κυρία Γαληνού ασχολείται με τον διάσημο θρύλο, που στην εποχή του, συγκλόνισε την κοινή γνώμη και γοήτευσε τον κόσμο όσο τίποτα άλλο, τον θρύλο της χαμένης πριγκίπισσας Αναστασίας Ρομανόφ.
Ωστόσο ο χαρακτήρας της Αναστασίας δεν κρατάει τα σκήπτρα σε αυτό το αφήγημα, απλά αποτελεί μια καθοριστική πτυχή σε αυτό, μαζί με αυτό της κατάρας που κουβαλούν οι Μάγιερ, που είναι πλέον η οικογένειά της.
Με αυτή την αφορμή η συγγραφέας, μας στήνει αριστοτεχνικά ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό γεμάτο μυστήριο, μεταφυσική, κίνδυνο, δράση, ίντριγκες, ιστορία, σασπένς, έρωτα, προδοσίες, θανάτους χωρίς να μπορεί να ξεχωρίσει κανείς που είναι η αλήθεια και που ο μύθος. Καταφέρνει και συνδέει πολύ πετυχημένα το χθες με το σήμερα και να επανασυνδέσει δύο γενιές της ίδιας οικογένειας.
Στην αρχή της ιστορίας η ατμόσφαιρα είναι πολύ σκοτεινή, εγκλωβισμένη στο χθες, θυμίζει έντονα ταινία ασπρόμαυρου κινηματογράφου, μιας και βρίσκεται κάτω από τη σκιά μιας «κατάρας». Σε αυτό συντελεί και το άγριο τοπίο του δάσους αλλά και του απομονωμένου αρχοντικού της οικογένειας, που βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού στις όχθες του ορμητικού ποταμού, μακριά από τον πολιτισμό και την τεχνολογία. Ακόμα και οι ακραίες καιρικές συνθήκες μερικές φορές συνηγορούν σε αυτό. Μα όσο προχωράει η αφήγηση αλλάζουν τα πάντα, μιας και ορισμένα πράγματα και πρόσωπα καταφέρνουν να κάνουν την ανατροπή.
Η παρουσίαση των ηρωίδων γίνεται με απόλυτη αληθοφάνεια και κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του μυθιστορήματος. Οι δε άντρες-ήρωες της ιστορίας, δεν συμπληρώνουν απλά το σκηνικό, δεν είναι διακοσμητικοί, αλλά παίζουν έναν πολύ σημαντικό, αρκετές φορές, καταλυτικό ρόλο.
Η αφήγηση είναι πολύ ευχάριστη και κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο. Για να εξηγηθούν διάφορες απορίες που δημιουργούνται όσο κυλάει η ιστορία, γίνονται οι απαραίτητες αναδρομές στο παρελθόν, και μάλιστα πολύ πετυχημένα, ώστε να μην μοιάζουν με ξένο σώμα στην ιστορία.
Συμβουλή μου: αφεθήτε σε αυτό το ταξίδι γεμάτο μυστήριο, ανατροπές και με ιστορική βάση και απολαύστε το!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΕΡ
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!