Μια νύχτα ακόμη

Υπάρχουν ταξίδια που ξεκινούν με μια βαλίτσα στο χέρι. Άλλα μετά από έναν χωρισμό. Κάποια άλλα όταν μια δουλειά σε αναγκάζει να φύγεις χωρίς να αφήσεις τίποτα πίσω σου…
Υπάρχουν ορισμένα που μείναν χαραγμένα στην ψυχή μας, επειδή μας πόνεσαν, επειδή μας ανάγκασαν να πληγώσουμε και εμείς ανθρώπους που πιθανόν αγαπούσαμε…
Υπάρχουν και εκείνα όμως που τα διαφεντεύει ένας παράφορος έρωτας, που σε κάνει να ξεχνάς πώς είναι να ζεις, αλλά και να νιώθεις τον πόνο όταν είναι χωρίς ανταπόκριση…
Πολύ αργά θα καταλάβεις πως τα καλύτερα ταξίδια είναι αυτά που δεν έκανες ποτέ• που δεν τόλμησες, που δεν έζησες…
Το δικό μου ταξίδι ξεκίνησε την ημέρα που έμαθα πως μου είχαν απομείνει μερικοί μήνες ζωής… και ήταν το πιο όμορφο που έχω κάνει…

Η κριτική μας

Μια άκρως συναισθηματική γραφή και για άλλη μια φορά ο συγγραφέας «μπαίνει» με μεγάλη επιτυχία στα παπούτσια μιας γυναίκας. Από κάποιο σημείο και μετά διάβαζα συνεχώς με τα μάτια βουρκωμένα.

Αυτό που κυριαρχεί και εντυπωσιάζει, είναι η απόλυτη καθαρότητα σκέψης των ηρώων της ιστορίας, παρ’ όλο που η θεματολογία αυτού του βιβλίου θα επέτρεπε το αντίθετο.

Όσο για την ιστορία μας, είναι η τρανή επιβεβαίωση αυτού που λέμε συνήθως: κάνουμε σχέδια αλλά ο Ύψιστος εκεί ψηλά γελά. Απαισιόδοξη ματιά της ζωής; Δε θα το έλεγα. Περιέχει ένα πολύ μεγάλο μήνυμα στους αναγνώστες, και μάλιστα γραμμένο με τεράστια γράμματα: ΖΗΣΕ!!!

Κάτι που ο σύγχρονος τρόπος ζωής και ειδικά μέσα στις μεγαλουπόλεις, μας το στερεί, μας αναγκάζει να το ξεχνάμε, να το προσπερνάμε, λες και έχουμε όλη την πίστωση χρόνου που θέλουμε.

Καταθλιπτική γραφή θα με ρωτήσετε; Κάθε άλλο. Μπορεί το τέλος της ιστορίας να είναι άκρες μέσες ήδη γνωστό, αλλά η πένα του κυρίου Κρομμύδα είναι γεμάτη αισιοδοξία, ελπίδα, φως, χρώματα, γεύσεις, αρώματα, καταπληκτικές περιγραφές τόπων και τοπίων και ταξίδια σε μαγευτικούς τόπους.

Η ηρωίδα μας, μια νεαρή γυναίκα, πνιγμένη στην άνοστη και άνευρη καθημερινότητα, στα πρέπει που οφείλει να ακολουθήσει, παραβλέποντας ό,τι θα ήθελε πραγματικά να κάνει στη ζωή. Σε μια τραγική στιγμή της ζωής της, αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να κάνει ριζική αναθεώρηση των πάντων και να ανακαλύψει την πραγματική ποιότητα όλων. Την πραγμάτωση όλων των «θέλω» και «μπορώ» στο σήμερα από την ίδια, χωρίς καμία αναβολή.

Η αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο όλων αυτών που βιώνει δίνει όχι μόνο μια άκρως πραγματική διάσταση, αλλά μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα και την ψυχοσύνθεσή της, τα διλήμματά της, τις ανασφάλειές της αλλά και την αποφασιστικότητα της και την αγωνιστικότητά της να φτάσει τελικά κάποια πράγματά στην ολοκλήρωσή τους.

Ο έρωτας παίζει κι εδώ τον καταλυτικό ρόλο του. Ο συγγραφέας μας δείχνει ξεκάθαρα πως πέρα από το να είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής, για να μπορεί κανείς να βιώσει την πραγματική αγάπη θα πρέπει να είναι απλή, άδολη και ανιδιοτελή.

Το βιβλίο αυτό, αν και κατά βάση αποτελεί ένα ψυχογράφημα, η αφήγηση είναι απολύτως δεμένη, δεν μακρηγορεί, δεν πλατειάζει με υπέρ-αναλύσεις, έχει γρήγορη πλοκή και δεν κουράζει στο ελάχιστο. Και μόλις φτάνουμε στο τέλος του βιβλίου λέμε χαμηλόφωνα και με λαχτάρα, μαζί με τον συγγραφέα «Μια νύχτα ακόμη….»

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΚΟΜΑ
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!