Η Μαγική Χαρά

Ποιος είπε ότι μια παιδική χαρά δεν μπορεί να μιλήσει; Ετοιμάσου να γνωρίσεις μια μαγική ομάδα! Η Τσουλήθρα, η Μπασκέτα, οι Κούνιες, το Γύρω Γύρω Όλοι, η Τραμπάλα και το Μονόζυγο κάθε βράδυ ζωντανεύουν και συζητούν τα πάντα… Όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να λύσουν ένα μυστήριο που κρύβεται στα ξύλινα παγκάκια γύρω τους. Μέσα από αυτό το ταξίδι ανακάλυψης θα «συναντήσουν» πολύ σημαντικές αξίες της ζωής: την ευγένεια, τη συγχώρηση, την ειλικρίνεια, την τόλμη, την ισότητα, την υπομονή, την ομαδικότητα, τον σεβασμό και τη δικαιοσύνη. Μα πάνω απ’ όλα θα γνωρίσουν τη χαρά των καλών πράξεων! Θα φέρουν άραγε την αποστολή τους εις πέρας; Θα αποκαλύψουν το μυστικό τους ή θα μείνει για πάντα κρυφό; Ήρθε η ώρα να δοθούν οι απαντήσεις…

Καλό σου ταξίδι!

Εικονογράφηση: Κλεοπάτρα Δροσσοπούλου

Περισσότερα για την συγγραφέα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10228649085034348&id=1302043175

Η κριτική μας

Μπορεί μια παιδική χαρά να είναι μαγική; Γιατί όχι; Τις νύχτες που είναι άδεια, όλα μπορούν να συμβούν.

Μέσα από την υπέροχη πένα της κυρίας Ιατρίδη αλλά και την εκπληκτική εικονογράφηση της κυρίας Κλεοπάτρας Δροσοπούλου, που στολίζει όλο αυτό το παραμύθι χαράς, βλέπουμε την κατακίτρινη, στριφογυριστή Τσουλήθρα, το πολύχρωμο Γύρω – Γύρω Όλοι, τις κόκκινες εντυπωσιακές Κούνιες, τη μικρή μπλε Τραμπάλα, το Γυαλιστερό Μονόζυγο και τη θεόρατη πορτοκαλί Μπασκέτα να προσπαθούν να λύσουν ένα μυστήριο.

Τα παιδιά διαβάζοντας το παραμύθι αυτό μαθαίνουν πολλά. Την αξία να ανήκει κανείς σε μια ομάδα και παράλληλα εκείνη της πραγματικής φιλίας.

Την ευθύνη του να είσαι αρχηγός μιας ομάδας, τον λόγο που αποκτάς έναν τέτοιο τίτλο και πως θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ιεραρχικά τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Τι σημαίνει η λέξη «σεβασμός», να μην φοβόμαστε να εκφράζουμε οποιαδήποτε απορία, γιατί έτσι εξελισσόμαστε. Να δεχόμαστε τα καλοπροαίρετα σχόλια και πειράγματα γιατί γίνονται από αγάπη, και άλλα πολλά.

Μια αριστοτεχνική δουλειά που θα ενθουσιάσει γονείς, εκπαιδευτικούς, και τα παιδιά θα το ξεφυλλίζουν με χαρά ξανά και ξανά.

Θα καταφέρει άραγε η παρέα των φίλων να λύσει το μυστήριο;

Και παιδιά, είναι καιρός να πιστέψετε στη μαγεία και στα θαύματα και δεν θα χάσετε!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

I Magiki Xara Exofyllo
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!