Μια γάτα από γραβάτα

Βρέχει… O Κυρ Μανωλιός στέκεται στη βροχή. Είναι λυπημένος, γιατί το μαγαζάκι που διατηρούσε για χρόνια στην πλατεία του χωριού δεν έχει πια κόσμο. Τη λύπη του αυτή θα απαλύνει η εύρεση μια πάνινης γάτας, που μοιάζει με γραβάτα ή μήπως μιας γραβάτας που μοιάζει με γάτα;

Μέσα από ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο ανιδιοτέλεια, η γάτα από γραβάτα θα ανοίξει πόρτες βοήθειας, που θα σώσουν τον φιλότιμο γεράκο και το μαγαζί του από την οικονομική καταστροφή.

Μια ιστορία, όπου ο πραγματικός κόσμος αγκαλιάζει παράλληλα τον φανταστικό, δίνοντας στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους το ουσιαστικό μήνυμα της ανιδιοτελούς βοήθειας.

Ένα εκπαιδευτικό βιβλίο, που οι εικόνες του διδάσκουν στα παιδιά τα σημεία στίξης.

Η κριτική μας

Ένα πανέμορφο βιβλίο που μαθαίνει στους μικρούς μας φίλους την αξία της απλής και ανιδιοτελούς αγάπης, που δεν ζητά ανταλλάγματα, την έννοια της πραγματικής φιλίας, της ανιδιοτελούς βοήθειας και προσφοράς.

Μέσα από τα πολύ ωραία και έξυπνα σκίτσα που ζωγράφισε ο ίδιος ο συγγραφέας και τις πολύ διασκεδαστικές και ταξιδιάρικες ιστορίες της Γάτας από Γραβάτα, μας παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο τα σημεία στίξης. Έτσι μπορούν τα παιδιά πολύ εύκολα να τα απομνημονεύσουν, γιατί κακά τα ψέματα, η σωστή εκμάθησή τους θα ακολουθήσει στα μετέπειτα σχολικά χρόνια στη σωστή χρήση τους.

Και μην ξεχνάμε κάτι πολύ βασικό: στο τέλος της ιστορίας υπάρχουν πολύ ωραίες δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορία και τις έννοιες που απορρέουν από αυτή, αλλά και την σημασία της στίξης.

Αποτελεί έναν πολύτιμο βοηθό για τους νηπιαγωγούς αλλά και τους δασκάλους της πρώτης δημοτικού.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

288874025 699166977855049 2489791248643942032 N
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!