Ρόδα στην καταιγίδα

Ο Θεός δεν επιθυμεί την καταιγίδα. Ο άνθρωπος τη θέλει… Ένα ερωτικό – αστυνομικό θρίλερ με φόντο τον υπέροχο βράχο της Μονεμβασιάς. Ένα ατύχημα οδηγεί τον Ιάσονα στον δρόμο της εκδίκησης. Στην πορεία του θα ξετυλίξει ένα γαϊτανάκι από συμπεριφορές που πλέκουν μια ιστορία γεμάτη αδικία, απώλειες και προδοσία. Εκείνη, η Ηλιάνα, θα γίνει η εμμονή του. Η γυναίκα που είναι θύτης και θύμα και κουβαλάει όλο το μυστήριο και τη γοητεία αυτού του τόπου, της καστροπολιτείας της λακωνικής γης. Ένας δολοφόνος, ένας εντολοδόχος, μίσος και πάθος, ενοχές και θάνατος, έρωτας… Οι εχθροί είναι περισσότεροι από όσους νομίζει, οι απώλειες το ίδιο. Όμως ο μεγαλύτερος αντίπαλός του θα είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Από τη θάλασσα έρχεται ο Πόλεμος ή ο Έρωτας… Κάποιες φορές αγκαλιάζονται τόσο σφιχτά που χάνονται τα όρια ανάμεσά τους και γίνονται τελικά ένα.

Η κριτική μας

Χωρίς καμία αμφιβολία, πρόκειται για ένα μυθιστόρημα εξαιρετικό, δυνατό και κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο μέχρι την τελευταία σελίδα του.
Σε κάθε βιβλίο της η κυρία Κακαλοπούλου καταπιάνεται και με ένα διαφορετικό θέμα, όπως τη μεταφυσική, τη διαφορετικότητα κλπ., αλλά κάθε φορά έχει σαν «καπετάνιο» τον έρωτα, τον απόλυτο, τον ένα και μοναδικό, τη κινητήρια δύναμη της ζωής, που τα σαρώνει όλα.
Αυτό το μυθιστόρημα διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου σε περιοχές της μαγικής Μονεμβασιάς, από την άκρη του χωριού Γεωργίτσι, που θεωρείται «το μπαλκόνι ου Ταΰγετου», στη Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς και στη θάλασσα που τη βρέχει.
Ήρωες αυτής της ιστορίας ένα ζευγάρι, απόλυτα ανθρώπινο, με τις αδυναμίες του, και με απίστευτη δύναμη ψυχής, αλλά μέχρι να γίνουν πραγματικά ζευγάρι γίνονται πρώτα θύματα ατόμων που είναι γεμάτοι από μίσος, μοχθηρία, απληστία ακόμα και του πολύ στενού τους περιβάλλοντος. Πρέπει να παλέψουν με πολλά, ακόμα και για τη ζωή τους, αλλά προ πάντων με τον εαυτό τους, και με τις τύψεις τους για όλα όσα κάνουν. Το ερώτημα είναι, θα βγουν αλώβητοι από όλον αυτόν τον κυκεώνα παθών που τους μετατρέπει αυτόματα από θύματα και σε θύτες;
Κατά τη διάρκεια της αφήγησης ανακαλύπτουμε πως το κακό και το καλό συνυπάρχουν μέσα μας, αλλά τελικά κάνουμε μια συνειδητή επιλογή, τι θα ακολουθήσουμε. Όλοι οι χαρακτήρες του μυθιστορήματος, που είναι απόλυτα αληθοφανείς, αποδεικνύουν αυτή τη διαπίστωση.
Ακόμα και ο μεγάλος έρωτας μπορεί να μετατραπεί πολύ εύκολα σε απέραντο μίσος, και το αντίθετο μάλιστα. Για αυτό μας έχουν διαβεβαιώσει και άτομα παλιότερων γενεών. Πολλοί από μας θα το θυμούνται αυτό.
Παρ’ όλο που βλέπουμε πως η ψυχή των κύριων χαρακτήρων καταλαμβάνεται αρκετές φορές από το σκοτάδι, η γραφή της συγγραφέως μας δεν είναι διόλου απαισιόδοξη και σκοτεινή, αντιθέτως παραμένει απόλυτα φωτεινή κατά τη διάρκεια όλης της αφήγησης, και μέχρι το τέλος.
Είναι ένα βιβλίο με μπόλικο μυστήριο, πλεκτάνη και αγωνία. Θα επέλθει στο τέλος η κάθαρση και η λύτρωση; Μένει σε σας να το ανακαλύψετε, αλλά προπάντων απολαύστε την όλη ιστορία.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΡΟΔΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!