Σμύρνη – Κυνήγι μαγισσών

1922, Σμύρνη
Το κατατρεγμένο κορίτσι επιβιβάζεται στο πλοίο της σωτηρίας του, με προορισμό την Αμερική. Το μυστικό της θα γίνει ο ίσκιος που θα την ακολουθεί για μια ζωή.

1989, Δημοτικό Κοιμητήριο Κυλλήνης
Τα φτυάρια παλεύουν με το σκληρό χώμα πάνω από ένα αζήτητο μνήμα. Ξαφνικά παγώνουν όλα. Η εκταφή ματαιώνεται. Το μνήμα θαρρείς πως αντιστέκεται, σαν να κρύβει μέσα του μια ολόκληρη ιστορία. Ζωντανή. Στοιχειωμένη.

1993, Νέα Υόρκη
Το σημαδεμένο κορίτσι καταδύεται συχνά σε έναν αλλόκοτο εφιάλτη∙ φωτιά κι αντάρα, ουρλιαχτά και ολολυγμοί, και μια γυναικεία φιγούρα να ζητά από εκείνη κάτι… Άραγε τι; Ώσπου, μια παλιά φωτογραφία θα της γίνει εμμονή… ένα κυνήγι μαγισσών θα ξεκινήσει.

Η κριτική μας

Ένα υπέροχο βιβλίο με ένα μαγικό, ατμοσφαιρικό εξώφυλλο εποχής.

Αν περιμένετε, κρίνοντας από τον τίτλο και μόνο πως σε αυτό το μυθιστόρημα θα βρείτε όντως κυνήγι μαγισσών που τις καίμε στη πυρά, μαντζούνια, ξόρκια και μαγικά φίλτρα, μάλλον θα απογοητευτείτε.

Όχι δεν μας εξαπατά η συγγραφέας, πολύ απλά αναφέρεται σε κάτι τελείως διαφορετικό, στο κυνήγι μαγισσών μέσα μας, στις εμμονές μας, σε όλα αυτά που μας στοιχειώνουν, όπου κινδυνεύουμε να χαθούμε.

Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα,  από την μοναδική, λατρεμένη, ολοζώντανη  και απόλυτα κινηματογραφική γραφή της κυρίας Μπάρακλη.

Αυτό που σίγουρα συγκλονίζει είναι η εντυπωσιακή περιγραφή του ολοκαυτώματος της Σμύρνης, που αναμφισβήτητα προκαλεί δέος

Ηρωίδες είναι τέσσερις γυναίκες, τρεις γενιές γυναικών, που τα βιώνουν όλα: τον έρωτα, τον πόλεμο, τον ξεριζωμό,  τον τρόμο, την ελπίδα και αντιμετωπίζουν στη πορεία την αλήθεια, την λύτρωση και την γαλήνη.

Απόλυτα ισορροπημένες εναλλαγές χρόνου, μαγικές εικόνες αλλά παράλληλα απόλυτα ρεαλιστικές και ωμές, εξαιρετικά δοσμένες, σαν να βρισκόμαστε κι εμείς παρών σε όλα αυτά τα γεγονότα.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στους πρόσφυγες του χθες, του σήμερα, του αύριο … να’ ναι μπονάτσα το ταξίδι και το λιμάνι απάγκιο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΣΜΥΡΝΗ Κυνήγι μαγισσών
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!