Το βέλο της νύφης

Η Μαριάννα Βενιέρη είναι μια ανερχόμενη ηθοποιός θεάτρου. Η ημέρα του γάμου της, η ευτυχέστερη στιγμή της ζωής της, μετατρέπεται σε τραγωδία. Ζει τον απόλυτο εφιάλτη καθώς κατηγορείται για διπλό φονικό. Όλα τα στοιχεία είναι εναντίον της. Καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της προσάπτουν το προσωνύμιο ‘Αιματοβαμμένη Νύφη’ που θα την ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής της. Αναγκάζεται να δώσει το μωρό της στην αγαπημένη της φίλη για ένα καλύτερο μέλλον. Την ίδια χρονική στιγμή την εξαπατούν και της αρπάζουν μέσα από τα χέρια την πατρική της περιουσία.

Είκοσι χρόνια μετά, η μανιασμένη καταιγίδα της ζωής της δεν έχει κοπάσει. Αποφυλακίζεται και είναι έτοιμη να διασχίσει τις Συμπληγάδες Πέτρες του πεπρωμένου, μα ο κίνδυνος ακόμα ελλοχεύει στον ορίζοντα και τα αναπάντητα ερωτήματα που βασανίζουν την ψυχή της πολλά.

Θα καταφέρει να αποκαταστήσει το όνομά της, να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κόρης της, να επανακτήσει την περιουσία της και να ανακαλύψει τι πραγματικά κρύβεται πίσω από κείνη την αποφράδα μέρα;

Τι αλήθεια κρύβει το βέλο της νύφης; Τολμάς να το τραβήξεις και να το ανακαλύψεις ή μήπως όχι;

Η κριτική μας

Μπορεί να είναι μόλις το δεύτερο πόνημα του κυρίου Ντέτσικα, αλλά δείχνει εξαιρετικές ικανότητες συγγραφής, που διέπονται από μια μοναδική φρεσκάδα.

Κρατάει όλες τις ισορροπίες στη πλοκή, δεν μακρηγορεί, έχει έναν πολύ συγκροτημένο τρόπο αφήγησης, και οι ανατροπές έρχονται με έναν πολύ ικανοποιητικό ρυθμό.

Το θέμα είναι πολύ σύγχρονο, μιας και καταπιάνεται με την έμφυλη βία κατά των γυναικών.

Η ιστορία που αναπτύσσεται είναι πολύ ενδιαφέρουσα, γεμάτη από μυστήριο και γρήγορη πλοκή, γραμμένη απλά και κατανοητά.

Το βιβλίο αυτό είναι κατά βάση αστυνομικό αλλά δανείζεται και άλλα στοιχεία από άλλα είδη, που το κάνουν και κοινωνικό, ένα πολύ καλό ψυχογράφημα, μιας και αναπτύσσει πολύ καλά και ολοκληρωμένα τους χαρακτήρες.

Σε αυτό ο μυθιστόρημα θα βρει ο αναγνώστης πολλά, όπως έρωτες, αγάπη, καλά κρυμμένα μυστικά ετών, θαμμένα εγκλήματα, βία, σασπένς, δράση, φιλία και πολλά άλλα.

Με την χαρακτηριστική του πένα ο κύριος Ντέτσικας κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μας, μέχρι την τελευταία σελίδα του βιβλίου, την επίγευση του οποίου θα την έχουμε για πολύ καιρό ακόμα.

Και μην ανησυχείτε, στο τέλος όλα αποκαλύπτονται, και η αλήθεια βγαίνει στο φως.

Διαβάστε το, γιατί έχει όλα τα στοιχεία ενός πολύ καλού αστυνομικού μυθιστορήματος που αξίζει να του αφιερώσουμε πολύτιμο χρόνο.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΤΟ ΒΕΛΟ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!