Ο Λεωνίδας είναι ο αξιοσέβαστος κουρέας της πόλης. Σοβαρός, εχέμυθος, μετρημένος, διατηρεί ένα κουρείο στη σκεπαστή αγορά. Ζει με την κόρη του και τη φιλάσθενη γυναίκα του σ’ ένα παλιό νεοκλασικό. Η απρόσμενη επίσκεψη της Χλόης έρχεται να ταράξει την ήρεμη ζωή του. Το Παρίσι στοιχειώνει την Κομοτηνή. Ο ιδιόρρυθμος, φιλήδονος Ζαν περιπλέκει ακόμα τις ζωές τους.
Σε ένα χωριό λίγο έξω από την πόλη, ο γοητευτικός, φιλόδοξος Ζαχαρίας θα συναντήσει τη συντηρητική Λαμπρινή, θα μαγευτεί από το ήθος της και θα κάνει τα πάντα για να την κατακτήσει. Ευτράπελα, μοιραίες συναντήσεις και πλήθος ιδιόμορφων ανθρώπων στήνουν την τοιχογραφία μιας εποχής.
Ήρωες βουτηγμένοι στα πανανθρώπινα πάθη άλλοτε διάγουν μια ζωή συμβατική και άλλοτε πάλι παραδίδονται σε ανομολόγητες επιθυμίες.
Μπορεί ο άνθρωπος να ορίσει τη μοίρα του; Μπορεί ένας έρωτας να σε αλλάξει για πάντα; Να στοιχειώσει τη ζωή, να καταπολεμήσει τον θάνατο; Ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε πολύ μπορεί να συνεχίσει να ζει απορρίπτοντας τον ίδιο τον εαυτό του; Τι είναι τελικά πιο ισχυρό, το «πρέπει» ή το «επιθυμώ»;
Η υγρή πόλη είμαι εγώ.
Είμαστε εμείς.
Η κοινωνία που ζούμε, όλα αυτά που καλούμαστε να βιώσουμε χωρίς να μας έχει προετοιμάσει κανείς.
Το ποτάμι άλλοτε ξεσκεπάζει και άλλοτε ενώνει και ευλογεί.
Η υγρή πόλη είναι μια πόλη μαγική.

Η κριτική μας

Μια ΥΓΡΗ ΠΟΛΗ, η Κομοτηνή, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και μια οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας, όπου οι κάτοικοί της προσπαθούν να ζήσουν και η ζωή τους παρασέρνει στους απρόβλεπτους ρυθμούς της, όπως κυλούν ορμητικά τα νερά ενός ποταμού.

Σημείο αναφοράς ένα κουρείο, από όπου ξεκινά να ξετυλίγεται το νήμα της ζωής των ηρώων του βιβλίου, δύο παράλληλες ιστορίες οικογενειών.

Άνθρωποι καθημερινοί, απόλυτα αληθινοί, της διπλανής πόρτας, με τα πάθη τους, τα λάθη τους, τις εμμονές τους, στην αέναη αναζήτηση του έρωτα, που άλλοτε βρίσκει ανταπόκριση κι άλλοτε μένει ανεκπλήρωτος και γίνεται απωθημένο.

Ένα υπέροχο ψυχογράφημα γεμάτο συναίσθημα, από την υπέροχη, μοναδική και αναμφισβήτητα πιο ώριμη πένα της κυρίας Ναούμ.

Ένα μαγικό μυθιστόρημα, που χρονικά θα μπορούσε να τοποθετηθεί στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Απόλυτα καλογραμμένο, απολαυστικό και χορταστικό στην αφήγηση του οποίου, στην κυριολεξία, ο  αναγνώστης «βυθίζεται» και δεν κουράζεται καθόλου να το φτάσει μέχρι την τελευταία του σελίδα.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΥΓΡΗ ΠΟΛΗ
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!