Αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια, έλα απόψε στο Κάστρο στις οκτώ.
Μόνος.

Ένα ξαφνικό τηλεφώνημα και οι μνήμες ξαναζωντανεύουν.

Ο Κωστής ξεκινά το ταξίδι της αναζήτησης για τη χαμένη του αδελφή στο Μαίναλο, εκεί όπου πριν από είκοσι επτά χρόνια οι γονείς του σκοτώθηκαν σε τροχαίο.
Η βοήθεια της Σοφίας και της Εύης αποδεικνύεται καθοριστική, ακόμα και όταν τα πράγματα ακολουθούν μια απρόβλεπτη τροπή.
Ο Κωστής εμπλέκεται σε μια δίνη συγκλονιστικών αποκαλύψεων.
Σύμμαχός του το Μαίναλο και η δύναμη της ψυχής του.
Θα αντέξει να φτάσει στην αλήθεια;

Η ιστορία αυτή είναι σχεδόν αληθινή.
Τα συναισθήματα που προκαλεί, όμως, είναι απολύτως αληθινά.
Αντέχεις;

Η κριτική μας

Ένα βιβλίο, όνομα και πράγμα, με ένα ζευγάρι μάτια στο εξώφυλλο, να μας κοιτάει κατάματα και να μας ρωτάει ταυτόχρονα «ΑΝΤΕΧΕΙΣ να μάθεις όλη τη αλήθεια;» Μια αλήθεια, σκληρή χωρίς ωραιοποιήσεις και με κάθε κόστος.

Μια ιστορία που μας ταξιδεύει από το σκληρό τοπίο των Αγράφων, στη πρωτεύουσα της Ελλάδας και μετά στη Καρύταινα του νομού Αρκαδίας, κοντά στον Αλφειό ποταμό του δήμου Μεγαλόπολις, της δεκαετίας του ‘90.

Οικογένειες της ελληνικής επαρχίας που προσπαθούν να κρύψουν ερμητικά πίσω από τις πόρτες των σπιτιών τους τα εφτασφράγιστα μυστικά τους. Μέχρι που μπορούν να φτάσουν για να το πετύχουν;

Το βιβλίο αυτό έχει κοινωνικό χαρακτήρα και είναι πολύ καλογραμμένο, χωρίς να υπάρχουν κενά σε κανένα επίπεδο, ειδικά όταν γίνονται αναφορές στο παρελθόν.

Μπορεί να είναι προϊόν μυθοπλασίας και να κινείται μέσα σε μια μυστηριακή ατμόσφαιρα αλλά δίνει μια απόλυτα αληθοφανή διάσταση στην όλη αφήγηση, μια δυνατή πλοκή χωρίς να στερείται εκπλήξεων, και στους χαρακτήρες-ήρωες της ιστορίας αναγνωρίζουμε πρόσωπα τραγικά, με τα πάθη τους, σημαδεμένοι από τις πληγές που τους «χάρισε» η ίδια η ζωή. Κάποιοι χαρακτήρες μας γίνονται συμπαθής και άλλοι μισητοί, μέχρι να φτάσουμε στις τελευταίες σελίδες του μυθιστορήματος που γίνεται η ανατροπή και έρχεται κατά κάποιον τρόπο η λύτρωση.

Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά το πόσο κλειστές μπορούν να είναι ορισμένες περιοχές της επαρχίας, ακόμα και σήμερα, παρ’ όλη τη φυσική ομορφιά τους. Πίσω από τις κλειστές πόρτες τους υπάρχουν ιστορίες προδοσίας, ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης κάθε μορφής και ψυχολογικής, με τις προβληματικές ανθρώπινες σχέσεις, και όλα να είναι υποκριτικά καλυμμένα πίσω από έναν όρκο σιωπής. Η συγγραφέας καταφέρνει να τονίζει στο έπακρο το πόσο αλαζονικά προσπαθούμε να φανούμε ως άνθρωποι υπεράνω ηθικής, αλλά μόλις γίνονται τα αποκαλυπτήρια, το πόσο πραγματικά τρωτοί είμαστε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Antexeis
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!