Ο κρυφός μας εαυτός

Τι θα συμβεί αν αναδυθεί το σκοτάδι που κρύβεται μέσα σου;

Ο κρυφός μας εαυτός συνυπάρχει με αυτόν που αντικρίζουν καθημερινά οι άνθρωποι που μας περιτριγυρίζουν. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι μας και βρίσκεται κάπου ανάμεσα σ’ εμάς και τις σκιές μας, σαν να είναι ταυτόχρονα υλικός και άυλος μαζί.

Οι «Ευγενείς Άγριοι» επιστρέφουν στο νέο μυθιστόρημα του Γιώργου Δάμτσιου, Ο κρυφός μας εαυτός, και αυτή τη φορά έρχονται αντιμέτωποι με έναν παρανοϊκό εγκληματία, του οποίου οι πράξεις, ενώ φαινομενικά δεν έχουν καμία λογική, είναι βέβαιο πως εντάσσονται σε ένα καλοσχεδιασμένο παιχνίδι φόνων και εξαπάτησης. Ακροβατώντας μεταξύ του αστυνομικού και του ψυχολογικού θρίλερ, Ο κρυφός μας εαυτός είναι η πιο συναρπαστική και απρόβλεπτη υπόθεση των «Ευγενών Αγρίων» μέχρι τώρα.

 

Πώς θα ένιωθες αν σε κρατούσαν σε μια δεξαμενή η οποία γέμιζε αργά και βασανιστικά με νερό;

Κι αν ο απαγωγέας σου παραδινόταν οικειοθελώς, τι θα συνέβαινε σ’ εσένα; Θα ήταν αυτή η σωτηρία σου ή μήπως ένα ακόμα κομμάτι του παρανοϊκού του σχεδίου;

Κι αν εκείνος ήταν ικανός να ελευθερωθεί, και ξεκινούσε να σκορπίζει το θάνατο, πιάνοντας τα θύματά του με αδιανόητη ευκολία, πώς θα σου φαινόταν;

Μήπως ο θάνατος θα ήταν τελικά η λύτρωσή σου;

Μια στυγερή δολοφονία και μια διπλή απαγωγή μέσα στο ίδιο πρωινό. Τα νήματα κινεί ένας αδίστακτος εγκληματίας και τίποτα δεν είναι όπως αρχικά φαίνεται. Την ώρα που η αστυνομία μάχεται ενάντια στο χρόνο, προσπαθώντας να σώσει δύο ζωές, στην υπόθεση εμπλέκεται ο ιδιωτικός ερευνητής Τζορτζ Ντόρμερ, ο οποίος όμως πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο. Την ίδια στιγμή, τα φαντάσματα που εμφανίζονται από το παρελθόν του μοιάζουν έτοιμα να απομυζήσουν κάθε λογική σκέψη του…

Οι Ευγενείς Άγριοι επιστρέφουν, κι αυτή τη φορά δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο έναν αδίστακτο εγκληματία και το παρανοϊκό παιχνίδι που έχει στήσει, αλλά και όλα όσα κρύβονται στις πιο κρυφές γωνιές των ψυχών τους.

Η κριτική μας

Ο πολυγραφότατος κύριος Δάμτσιος, μας έδωσε και αυτή τη φορά ένα εξαιρετικό πόνημα.

Μπορεί, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, η συγγραφή αυτού του βιβλίου να τον δυσκόλεψε, αλλά φαντάζομαι πως το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Κι εμάς τους αναγνώστες μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους.

Η δράση αυτή τη φορά επικεντρώνεται στη συμπρωτεύουσα, τη Θεσσαλονίκη.

Δεν πρόκειται για ένα αμιγώς αστυνομικό θρίλερ, αλλά και για ένα πολύ καλό ψυχογράφημα. Είναι ένα μοναδικό ταξίδι στα βάθη της ψυχής του εαυτού μας, στις αντοχές μας και για το πόσο μακριά είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Και αλίμονό μας, αν αυτός ο «κρυφός μας εαυτός» βγει στην επιφάνεια και αναλάβει δράση, υπερβαίνοντας κάθε όριο. Οι πρόγονοί μας δεν έλεγαν «η ψυχή του ανθρώπου είναι ένα κλειδωμένο μπαούλο»;

Τα συναισθήματα των χαρακτήρων μεταφέρονται στον αναγνώστη ατόφια.

Είναι το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Ευγενείς Άγριοι», και τα έχει όλα: μυστήριο, σασπένς, δράση, ανατροπές, με τη μεγαλύτερη να βρίσκεται στο τέλος.

Ο τρόμος με την αγωνία περπατούν μαζί χέρι χέρι.

Μην ανησυχείτε, αν δεν έχετε διαβάσει κανένα  από τα προηγούμενα, διαβάζεται μια χαρά και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και ανεξάρτητα.

Οι ιστορικές αναδρομές που κάνουν οι χαρακτήρες της ιστορίας, μας βοηθούν να κατανοήσουμε πολλά πράγματα σχετικά με τη πλοκή. Έχουν προστεθεί τόσο αριστοτεχνικά που δεν ξενίζουν κανέναν.

Η γραφή του συγγραφέα μας, είναι μοναδική, κινηματογραφική, απόλυτα παραστατική, η αφήγησή του πολύ καλά δεμένη, οι χαρακτήρες παρ’ όλα τα σκοτάδια τους, αληθοφανής, χωρίς να φτάνουν στα όρια του εξωπραγματικού.

Η συμβουλή μου: Φίλοι της αστυνομικής λογοτεχνίας, αράξτε και διαβάστε το! Δεν θα σας απογοητεύσει.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο ΚΡΥΦΟΣ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟΣ
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!