Το λικέρ των αναμνήσεων

Ένα ταξίδι στο χθες γεμάτο αποκαλύψεις και απρόοπτα ξεκινά, όταν το άνοιγμα μιας διαθήκης γίνεται αφορμή να “συγκρουστούν” δυο διαφορετικοί κόσμοι: του έρωτα και του χρήματος. Ένας εμμονικός δικηγόρος “απαιτεί” την πώληση ενός μικρού νησιού στο Ιόνιο για λογαριασμό ενός Ρώσου μεγιστάνα… Μια κοπέλα αναζητά τις ρίζες των προγόνων της στην Ελλάδα με μόνα εφόδια κάποιες αφηγήσεις και ένα φυλαχτό. Ένας γέρος “φύλακας” προσπαθεί να αποτρέψει το “μοιραίο” και να κρατήσει ένα μικρό νησάκι, την Οδύσσεια, ελεύθερο. Η σύγκρουση του χθες και του σήμερα είναι αναπόφευκτη… με “θύματα” τις ζωές όσων δεν τόλμησαν να πουν την αλήθεια όταν έπρεπε και δείλιασαν μπροστά στο κοινωνικό πείραμα για μια καλύτερη ζωή! Η επόμενη ημέρα θα είναι σκληρή για όλους, αν για μια ακόμα φορά μπροστά στο βωμό του χρήματος… θυσιάσουν τις αξίες και τα πιστεύω τους. Είναι ικανός ο έρωτας να ανατρέψει τη διαφαινόμενη καταστροφή και να σηκώσει έναν τοίχο προστασίας; Μια ιστορία αγάπης. Μια σύγχρονη Οδύσσεια ενός έρωτα που φανερώνει τη δύναμη της ψυχής όσων τολμούν να κάνουν την υπέρβαση…

Η κριτική μας

Μια πολύ όμορφη γραφή από τον κύριο Ανδριά, που ρέει αβίαστα και μια αφήγηση λουσμένη στο φως.

Μας δίνει ένα εξαιρετικό ψυχογράφημα, με χαρακτήρες πολύ καλά δομημένους και ολοκληρωμένους, που μπορούν και στέκουν και στη πραγματική ζωή, και με μία μοναδική δύναμη ψυχής που μπορούν και κάνουν τη διαφορά.

Ένα μοναδικό ταξίδι, που έχει σαν αφετηρία το χθες, το οποίο αποκαλύπτει στη πορεία πολλά.

Δύο κόσμοι που συγκρούονται μεταξύ τους, του έρωτα και της αγάπης, απέναντι σε αυτόν του χρήματος και των συμφερόντων. Στη πορεία αποκαλύπτονται οι δεσμοί μεταξύ των χαρακτήρων της ιστορίας, ακόμα και τα όποια κρυμμένα μυστικά και οι αλήθειες που υπάρχουν μέσα τους.

Σε αυτό το μυθιστόρημα δεν λείπουν η πλοκή, οι ανατροπές, τα συναισθήματα και οι ιστορικές αναφορές.

Ο συγγραφέας μας, μας γεμίζει με εικόνες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς του τόπου μας, θυμίζοντάς μας πόσες ομορφιές έχει η χώρα μας, τις οποίες δυστυχώς τείνουμε να ξεχνάμε.

Οι δε παραπομπές που υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου, μας βοηθούν στο να μας λύσουν τυχών απορίες και να συνεχιστεί χωρίς κενά η περαιτέρω πλοκή του μυθιστορήματος.

Διαβάστε το! Θα σας ταξιδέψει αλλά παράλληλα θα σας δώσει και άφθονη τροφή για προβληματισμό.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το λικέρ των αναμνήσεων
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!