Όταν ξέρεις ν’ αγαπάς

Η Ιόλη σπουδάζει στη Νομική Αθηνών, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της, γνωστού μεγαλοδικηγόρου. Συνεσταλμένη αλλά παθιασμένη, ονειρεύεται τη μέρα που θα αρχίσει να ασκεί το επάγγελμα που αγαπά όσο τίποτε άλλο, επιτελώντας λειτούργημα και όχι στοχεύοντας στο χρήμα ή στην αναγνώριση.

Και μια μέρα, ενώ βρίσκεται στη Σχολή, το βλέμμα της θα μαγνητίσει ένας μυστηριώδης άντρας. Δίχως να μπορεί να εξηγήσει το πώς και το γιατί, παθαίνει εμμονή μαζί του, σκεπτόμενη συνεχώς το μελαγχολικό του βλέμμα. Η Ιόλη δεν θ’ αργήσει ν’ ανακαλύψει ότι ο νεαρός αυτός λέγεται Στέφανος, και ύστερα από δική της πρωτοβουλία, οι δύο νέοι πολύ σύντομα θα έρθουν κοντά.

Ωστόσο, ο Στέφανος βασανίζεται από τους προσωπικούς του δαίμονες κι ένα μεγάλο μυστικό, το οποίο ξέρει πως δεν θα μπορεί να της το κρατήσει κρυφό για πάντα. Ένα μυστικό που δεν θα τους επέτρεπε να είναι μαζί, αφού μια τέτοια σχέση αποτελεί ταμπού.

Κι όμως, η Ιόλη αποφασίζει ν’ ακολουθήσει την καρδιά της και να διεκδικήσει το δικαίωμά της να είναι μαζί του, με αποτέλεσμα οι δυο τους να χαράξουν τελικά μια κοινή πορεία. Μια πορεία που θα τους οδηγήσει σε αλλεπάλληλους αγώνες, ώστε να αποκτήσουν όλα εκείνα που ο κοινωνικός περίγυρος και οι νόμοι ενός κράτους που βαλτώνει πιστεύουν πως δεν αξίζουν να έχουν.

Μια πορεία που θα αποδειχτεί επίπονη, μα ταυτόχρονα και συγκλονιστική.

 

Γιατί, όταν ξέρεις ν’ αγαπάς, ξέρεις να δίνεσαι, να θυσιάζεσαι και να παλεύεις ενάντια σε όλους

και σε όλα…

Η κριτική μας

Ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο, καλογραμμένο, με ολοκληρωμένους χαρακτήρες, καθηλωτικό παρ’ όλο τον όγκο του. Η συγγραφέας σε αυτό της το βιβλίο έχει τα κότσια και καταπιάνεται με ένα θέμα ταμπού, και πολλούς από εμάς μας πιάνει «αδιάβαστους» σχετικά με αυτό. Παραδίδει μαθήματα ζωής. Πρόκειται για μια …διαφορετική ιστορία αγάπης. Μας αποδεικνύει πως η πραγματική αγάπη, σε οποιαδήποτε μορφή της, δεν φορά παρωπίδες ούτε μπαίνει σε καλούπια. Γιατί όταν έχεις καθαρή καρδιά και μυαλό, ξέρεις ακριβώς τι θέλεις αλλά πάνω απ’ όλα ΞΕΡΕΙΣ Ν’ ΑΓΑΠΑΣ και είναι όλα ξεκάθαρα μέσα σου, αφήνεις στην άκρη τα πρέπει, τα δήθεν, ξέρεις να διεκδικείς, να παλεύεις για αυτούς και αυτά που αγαπάς, πολλές φορές κόντρα στα κοινωνικά δεδομένα.

Διαβάστε το….

…. και μην φοβηθείτε να συγκινηθείτε, να κλάψετε, να θυμώσετε, να λυπηθείτε, να λυτρωθείτε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!