Θεοί Από Στάχτη

Η Ροζαλία Σεφεριάδη, κόρη του Αρίστου και της Ελπινίκης, που κατέφυγαν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη το 1914, είναι μια κοπέλα διαφορετική από εκείνες της γενιάς της. Aδιαφορεί για τα τετριμμένα κοριτσίστικα όνειρα και οραματίζεται μουσικές σπουδές στο Παρίσι, παρόλο που τα σύννεφα του ναζισμού σκιάζουν ήδη την Ευρώπη.
Κρύβοντας χρόνια ολόκληρα ένα εφημεριδόφυλλο με τη φωτογραφία του νεαρού μαέστρου Ανατόλ Κοβάλσκι, παίρνει την τύχη στα χέρια της όταν λαμβάνει ένα γράμμα από τη Γαλλία. Παιδική φίλη με τον Αλμπέρτο Μαλάχ, γιο του εύπορου βιβλιοπώλη της εβραϊκής κοινότητας, ο οποίος βιώνει την προσωπική του τραγωδία, θα καταστρώσει ένα ραδιούργο σχέδιο για να περιφρουρήσει τα μυστικά και των δυο τους. Χάρη σε αυτό το σχέδιο η Ροζαλία και ο Ανατόλ θα ανταμωθούν…
Τι θα προκύψει από τη μοιραία γνωριμία τους; Ποιο ρόλο θα παίξει στη σχέση τους ο Γαλλοεβραίος ζωγράφος Ζαν Πιερ Λαρούζ και ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Κοβάλσκι;

Το πρώτο βιβλίο μιας συγκλονιστικής ιστορίας για τον ρατσισμό και τον έρωτα, την τέχνη και την τόλμη της ζωής, την προκατάληψη και την ελευθερία μέσα στις στάχτες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Από τη συγγραφέα με περισσότερες από 360.000 πωλήσεις.

Η κριτική μας

Η συγγραφέας μέσα από την υπέροχη γραφή της, η οποία έγινε πλέον πιο ώριμη και μεστή, σε μια ιστορία απόλυτα πραγματική, καταφέρνει να μας χώσει στη κυριολεξία στην αφήγησή της και μπορούμε να συμβιώσουμε ό,τι ζουν οι ήρωές της.

Μια πολυπρόσωπη αφήγηση όπου οι χαρακτήρες της είναι απόλυτα αληθινοί, ολοκληρωμένοι, ζουν και αναπνέουν και πείθουν για την ύπαρξή τους.

Ένα πολύ καλογραμμένο, ιστορικό και καθηλωτικό μυθιστόρημα με μια εξαιρετική αναπαράσταση εποχής, αποτέλεσμα μιας έρευνας χρόνων.

Η ιστορία ξεκινά από την Παλαιά Φώκαια Ιωνίας της Μικράς Ασίας το 1914, συνεχίζει στη Θεσσαλονίκη με την  σφαγή της Σμύρνης, και μετά μας μεταφέρει στο Παρίσι, λίγο πριν την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Γνωρίζουμε καλύτερα την κεντρική ηρωίδα του μυθιστορήματος μέσα από την δική της αφήγηση που γίνεται σε πρώτο πρόσωπο. Μια γυναίκα προοδευτική, ασυμβίβαστη με την εποχή της, γεμάτη όνειρα, ξέρει ακριβώς τι θέλει, βάζει στόχους και τους πραγματοποιεί με πείσμα.

Όπως μας λέει και η ίδια η συγγραφέας, αυτό είναι «το πρώτο βιβλίο μιας συγκλονιστικής ιστορίας για τον ρατσισμό και τον έρωτα, την τέχνη και την τόλμη της, την προκατάληψη και την ελευθερία μέσα στις στάχτες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου».

Γι’ αυτό ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα, και ας προετοιμαστούμε γιατί σύντομα έρχεται η συνέχεια….

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΘΕΟΙ ΑΠΟ ΣΤΑΧΤΗ
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!