Το σεντούκι των κρυμμένων μυστικών

Η Ελευθερία συναντά για πρώτη φορά την οικογένειά της στον γάμο της αδελφής της. Στερημένη από τη μητρική αγκαλιά, βασανισμένη από τη θετή της μητέρα, κακοποιημένη στο σώμα και την ψυχή, πρέπει να συγχωρέσει για να προχωρήσει… Μπορεί; Η γνωριμία της με τον επιχειρηματία Σωκράτη Σερέτη, κάτω από περίεργες συνθήκες, θα της χαρίσει τον πρώτο δυνατό έρωτα και την ψυχική της ισορροπία. Ανατροπές, πάθη, δολοπλοκίες υφαίνουν το νήμα της μοίρας στη ζωή της Ερμιόνης, του Αριστείδη, της Αρετής και του πάπα-Μάρκου, ενώ η αγάπη, η καλοσύνη και η φιλία της Ελισάβετ, του Παναγιώτη και της Μαγδαληνής τους λυτρώνουν την καρδιά! Μια αναπάντεχη επιστολή κι ένα σεντούκι θα αποκαλύψουν μετά από χρόνια τα κρυμμένα μυστικά των ηρώων… Ανάμεσα στα χωριά της Ναυπακτίας, το Καρπενήσι και την Αθήνα, ξετυλίγεται μια ιστορία αγάπης, πόνου, μυστηρίου, ελπίδας και προσμονής για ένα καλύτερο αύριο…

Η κριτική μας

Ένα υπέροχο βιβλίο, αρχής γενομένης από το εξώφυλλο. Ανάγλυφο στη αφή, έργο του διάσημου καλλιτέχνη William Waterhouse, απόλυτα εναρμοσμένο με το περιεχόμενο του βιβλίου όπως ακριβώς και ο τίτλος.
Αυτό που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση στη γραφή της συγγραφέως, όπως και στο πρώτο της βιβλίο, είναι με πόση αγάπη, τρυφερότητα αλλά και κατανόηση και σεβασμό συνάμα αγκαλιάζει τους χαρακτήρες. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τολμώ να πω πως δεν είναι μια απλή ιστορία. Κατά τη γνώμη μου ο αναγνώστης θα πρέπει να ανοίξει την ψυχή και το μυαλό του πριν ξεκινήσει να το διαβάζει για να μπορέσει να εισπράξει όλα αυτά που θέλει να του μεταδώσει η συγγραφέας.
Έχει καταφέρει να είναι μια πολυπρόσωπη αφήγηση, χωρίς οι χαρακτήρες της να είναι χάρτινοι, ψεύτικοι. Αντιθέτως είναι απόλυτα ολοκληρωμένοι, αληθινοί, ανθρώπινοι και ανεξάρτητοι. Είναι αυτοί που συναντάμε σε όλες τις κοινωνίες, με τη δική του υπόσταση ο καθένας.
Να μην παραβλέψουμε πως οι τοποθεσίες όπου διαδραματίζονται όλα είναι η ελληνική περιφέρεια. Επαρχία, εργάτες και μικροαστοί. Η αστική τάξη απουσιάζει, οπότε αναπόφευκτα βλέπουμε τα χαρακτηριστικά των κλειστών κοινωνιών στηριγμένες σε στερεότυπα και ρόλους. Στοιχεία με τα οποία αναθρέφονται και γαλουχούνται και οι επόμενες γενιές.
Κεντρικό πρόσωπο στην ιστορία μια γυναίκα. Ένας χαρακτήρας βαθιά ανθρώπινος, βασανισμένος, η γυναίκα της διπλανής πόρτας.
Ένας ύμνος στη γυναίκα που δεν σταμάτησε να αγωνίζεται παρά τις απρόσμενες τρικλοποδιές της ζωής, που βρίσκει ή παλεύει να βρει τη δύναμη μέσα της να τις προσπερνάει, αλλά παράλληλα δεν χάνει τη ποιότητα του χαρακτήρα και της ψυχής της.
Το βιβλίο αυτό είναι μάθημα ζωής που μας δείχνει πως αυτή δεν μας χαρίζεται αν εμείς οι ίδιοι δεν αγωνιστούμε για αυτή.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ 1
Scroll To Top
Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση cookies!